ارتباط با ما: info@arahimi.ir

دنبال کردن :
بالا

مامان پز سفارش غذای آنلاین خانگی (مصاحبه با خانم لطیفی موسس استارتاپ مامان پز)

مامان پز استارتاپی است که توسط خانم تبسم لطیفی شروع به کار کرد و کمتر از دو سال توانست به موفقیت های خوبی برسد. فرصتی دست داد که بیشتر با نحوه کسب و کار ایشان آشنا شویم و اینکه چطور موفق شدند گام در مسیر سخت کارآفرینی بگذارند.

خانم لطیفی لطفاً کسب‌وکارتان را توضیح مختصر بفرمایید.

مامان‌ پز شبکه توزیع غذای خانگی است که با همکاری خانم‌های خانه‌دار فعالیت می‌کند. مامان‌ پز یک پلتفرم یا اینترنتی است که خریداران غذای خانگی (افرادی که به غذای خانگی دسترسی ندارند و معمولاً هرروز از بیرون غذا تهیه می‌کنند.) و فروشندگان غذای خانگی (خانم‌های خانه‌داری که به آشپزی علاقه دارند، در آن مهارت دارند و دوست دارند درآمد داشته و به اقتصاد خانواده خود کمک کنند) را به هم وصل می­ کنند و تعامل آن‌ها را تسهیل می­ نماید.

استارت کار شما از کجا شروع شد؟ و ایده مامان پز چطور به ذهنتان رسید؟

شروع ایده از جایی بود که من خودم مشکل تهیه غذا داشتم؛ یعنی فرصت کافی برای غذا پختن نداشتم و از غذای رستوران‌ها هم خسته شده بودم و در تهران به غذاي خوشمزه مادرم دسترسي نداشتم. در اينترنت هم مي‌ديدم که افرادي هستند که عکس‌هايي از آشپزي خود تهيه مي‌کنند و دوست دارند لايک بگيرند، يعني به آشپزي علاقه داشتند. با خودم فکر کردم افرادي در خانه خود غذا درست مي‌کنند و عده‌ای هم هستند که به غذای خانگی دسترسی ندارند و از منوهاي يکنواخت رستوران‌ها هم خسته شده‌اند. بنابراين مي‌توان اين دو گروه را به هم وصل کرد.

در ۵ سال آینده چه مشخصاتی برای کسب‌وکارتان متصور هستید؟

مامان‌پز در ۵ سال آینده در تهران و شهرهای بزرگ ایران به‌عنوان market place غذای خانگی و کاملاً به‌صورت فردبه‌فرد (p2p) فعالیت خواهد کرد و برای بیش از ۵۰۰۰ نفر خانم خانه ­دار ایجاد شغل خواهد نمود.

رؤیای کاریتان چه چیزی هست در مامان پز ؟

رسیدن به فروش ۲۰۰ هزار غذا در روز

سرمایه‌گذار دارید؟ اگر پاسختان بلی است چطور سرمایه‏ گذار جذب کردید؟

بله. سرمایه‌گذار ما یکی از شرکت­های دوستان ما بود که به حوزه IT و کسب‌وکارهای اقتصاد اشتراکی، ازجمله مامان پز علاقه‌مند بودند، من ایده را برایشان ارائه کردم و پس از چند جلسه صحبت و اینکه متوجه شدند من در اجرای ایده جدی هستم، موافقت کردند سرمایه­ گذاری کنند.

از کی به درآمد رسیدید؟

از همان روز اول در مامان پز درآمد داشتیم. محصول ما یک محصول فیزیکی است و از همان ابتدا با فروش غذا درآمد داشتیم.

بهترین روز کاری که در مامان پز داشتید چه روزی بوده؟

کار در مامان پز همیشه پر از هیجان بوده و هرروز چیز جدیدی یاد گرفته‌ام به همین دلیل روزهای کاری خیلی خوبی داشته­ ام؛ اما شاید بهترین روزها زمان­هایی بوده که فیدبک­ های خیلی خوبی از مامان­ها یا مشتریان گرفته­ ایم. مثلاً وقتی یک مامان می­گوید من چرخ زندگی‌ام را با مامان­ پز می­ چرخانم یا از وقتی با مامان­ پز کار می­ کنم روحیه­ ام عالی شده، یا وقتی یک مشتری می­ گوید خوشمزه­ ترین غذای عمرم را خوردم، آن روز از بهترین روزهای کاری­ ام است.

سخت‌ترین روز کاری که در مامان پز داشتید چه روزی بوده؟ و چرا؟

روزهای سخت و پر چالش کم نبوده در مامان­ پز اما از آنجا که چالش­های جدید همیشه برای من جذاب بوده و سعی می­کنم با حل آن­ها بیشتر یاد بگیرم، چندان یادم نمانده؛ اما به‌هرحال زمان­هایی که خطاهای عملیاتی پیش می­ آید واقعاً ناراحت می­ شوم و سعی می­ کنم راهی پیدا کنم که این خطا تکرار نشود.

مامان پزاگر به عقب برگردید چه‌کاری انجام می‌دهید و چه‌کاری انجام نمی‌دهید؟

ازنظر خودم بعد از شروع مامان­ پز مسیر نسبتاً خوبی را رفته­ ام و اگر به عقب برگردم همین کار را انجام می­ دهم، چرا که همه اقداماتی که انجام داده­ ام و حتی زمانی که صرف شد، لازم بود تا مدل کسب‌ و کار ساخته شود و خودش را اثبات کند. البته اگر به قبل از مامان پز  برمی­ گشتم حتماً به‌ جای مهندسی برق، مهندسی نرم­ افزار را برای تحصیل انتخاب می­ کردم.

یکی از مهم ترین کارهایی که یک کارآفرین انجام می دهد آموزش هست سه کتابی را که بخواهید معرفی کنید، چه کتاب‌هایی هست؟

کتاب چرا ملت­ها شکست می­خورند؟ (Why nations fail?)

کتاب از خوب به عالی (Good to great)

کتاب سرگذشت پنجاه کنشگر اقتصادی در ایران

بزرگ‌ترین درس و تجربه‌ای که در این چندساله در فرآیند راه اندازی مامان پز به دست آوردید، چیست؟

اینکه تنها کسی که می­تواند زندگی ما را متحول کند، خود ما هستیم.

بزرگ‌ترین چالش شما به عنوان یک کارآفرین چه چیزی بود و چگونه توانستید مدیریتش کنید؟

وقتی کار جدیدی را راه­ اندازی می­ کنید، تصور درستی از سختی‌های آن ندارید. این در مورد ما و مامان پز هم صادق بوده و به مشکلات بزرگی برخوردیم. یکی از این مشکلات این بوده که مخاطب ما خانم‌های خانه‌دار هستند که عموماً قبل از کار با مامان­ پز ، سابقه­ ی کار در جای دیگری را ندارند و به سختی‌ها و مشکلات کار کردن عادت ندارند. سعی کردیم با جلسات آموزشی، وضع قوانین مشخص و … آموزش­های لازم را به ایشان بدهیم.

مورد بعدی مسئله توزیع هست که باید تعداد زیادی غذا از منابع مختلف (مامان‌ها) به مراکز مختلف (مشتری‌ها) ارسال شود و درعین‌حال بدون خطا و با قیمت پایین هم انجام شود که با سفارش گیری از روز قبل، مدل­ های پرداختی مبتنی بر عملکرد برای افزایش بهره­ وری پیک­ ها، نرم­ افزار توزیع هوشمند و … با این چالش ها مواجه نشویم.

 

6 نظرات
  • ولی بختیاری
    ۱۳۹۶-۰۲-۰۳ در ۱۲:۰۰ ق.ظ

    با سلام
    مقاله خوب و کاربردی بود، امید که باز هم چنین مصاحبه های سودمندی انجام شود.

  • مهرانگیز
    ۱۳۹۶-۰۲-۰۹ در ۱۰:۲۰ ب.ظ

    ممنون از شما برای این مطالب مفید . شنیدن از کسی که در شرایط مشابه با ما در حال کارآفرینی و رسیدن به موفقیت است ، در عین حال که بسیار لذت بخش است ، به همان اندازه الهام بخش نیز هست .

  • محمدحسین غلامی
    ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ در ۵:۲۶ ب.ظ

    سلام استاد
    ممنون از مقاله عالی تون و همچنین معرفی یک کارآفرین موفق
    سپاس از شما

  • سیدمحمد غریبیان
    ۱۳۹۶-۰۲-۱۳ در ۳:۰۹ ب.ظ

    ممنونم مصاحبه جالبی بود

  • مسعود زارعی
    ۱۳۹۶-۰۲-۱۴ در ۱۲:۰۷ ب.ظ

    سلام
    تشکر از مقاله‌ی خوبتان!
    دیدن نمونه‌های موفق برای شروع‌کنندگان کسب‌و کارهای جدید موجب دلگرمی و ایده گرفتن است.
    باز هم از شما ممنون.

  • سارا حمیدی
    ۱۳۹۶-۰۲-۱۸ در ۲:۲۸ ب.ظ

    بسیار عالی بود. ممنون از شما

ثبت دیدگاه